-
Ingrediente
-
mălai 250 g
- făină de grâu 100 g
-
lapte bătut 1000 ml
-
zahar 250 g
-
brânză de vaci 400 g (sau 200g brânză de vaci + 200g brânză de oaie)
-
ouă 4 buc
-
zahăr vanilat 2 plicuri
-
praf de copt 1 plic
-
sare
-
Mod de preparare
Albuşurile se separă de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se freacă cu o lingură de lemn cu un praf de sare, apoi cu praful de copt. După care într-un bol mare, se bat albuşurile cu mixerul sau cu telul, până când devin pastă şi se toarnă zahărul pentru a se amesteca cu spuma formată. Se adaugă în bol galbenuşurile şi se amestecă aproximativ un minut, după aceea, introducem iaurtul, brânza, zahărul vanilat şi se amestecă bine, până cnd compoziţia devine o cremă delicioasă. Se introduce în bol mălaiul şi făina de grâu şi se amestecă bine cu telul sau cu o lingură de lemn, până se omogenizează bine. Compoziţia nu trebuie să fie nici prea vâscoasă nici prea fluidă, astfel încât să curgă uşor din lingură.
- În tavă se pune o hârtie de copt şi se unge bine cu ulei, după care se pune compoziţia.
-
Coacerea se face la foc potrivit 180 – 200 grade (3,5 la cuptorul meu), aproximativ 50 – 60 minute. Înainte de a pune tava în cuptor trebuie încălzit.
- Se scoate din cuptor prajitura ţărănească (alivanca), se lasă câteva minute şi se recomandă a se servi caldă.
- POFTĂ BUNĂ!